Τοποθεσία

Καλώς ορίσατε στα Βασιλικά, ένα γραφικό και γεμάτο ζωή χωριό, χτισμένο σε μια από τις πολλές καταπράσινες βουνοπλαγιές της Βόρειας Εύβοιας. Το χωριό πήρε το όνομά του από την ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου που έλαβε χώρα το 480π.Χ. μεταξύ Ελλήνων και Περσών, καθώς στον κόλπο του είχαν αγκυροβολήσει τα πλοία του Πέρση βασιλιά.

Η παραλία των Βασιλικών, που ονομάζεται Ψαροπούλι, αποτελεί ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο με μια ακρογιαλιά μήκους 4,5 χιλιομέτρων με κρυστάλλινα νερά, ζωσμένη από κατάφυτες βουνοπλαγιές. Με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, αποτελεί ιδανικό προορισμό παραθερισμού συνδυάζοντας αρμονικά το πράσινο των πεύκων με το γαλάζιο της θάλασσας.

Το Ψαροπούλι προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για φαγητό με παραθαλάσσιες ταβερνούλες με σπιτικό φαγητό και ολόφρεσκα ψάρια, καφετέριες και ουζερί που προσφέρονται για την αναψυχή των επισκεπτών. Επίσης, στο κέντρο του χωριού των Βασιλικών υπάρχει φαρμακείο.

Οι επισκέπτες των Βασιλικών, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, μπορούν να απολαύσουν όμορφους περιπάτους στη φύση, όπως είναι ο περίπατος μέσα από τα πεύκα και τα πλατάνια προς το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, που μαγεύει τους φυσιολάτρες και όχι μόνο, αλλά και η οδική διαδρομή μέσα από το δάσος με πεύκα και έλατα προς το γραφικό μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ.